Over VELO

VELO volleybal heeft veel te bieden! Vanaf 6 jaar kan je meedoen met volleybal. Tot ongeveer 12 jaar speel je in kleine teams van 4 tot 6 spelers maandelijks een minitoernooi. Dit heet dan ook Mini volleybal. Daarna stroom je door naar de jeugd en speel je mee met de reguliere competitie van de Nederlandse Volleybal Bond (NeVoBo). Vanaf 18 jaar speel je in de senioren. Ook de senioren nemen deel aan de competitie van de NeVoBo. De vereniging wordt gekenmerkt door de tomeloze inzet van een grote groep vrijwilligers. Zij weten er samen een heel gezellige club met tal van sociale activiteiten van te maken.

De teams

VELO Volleybal heeft een bloeiende jeugdafdeling. De verschillende jeugdteams weten met enige regelmaat kampioen te worden. Er zijn drie damesteams en zes herenteams. Naast volleybal in competitieverband kan er ook recreatief een balletje worden gespeeld. Momenteel kent de vereniging een heren recreanten afdeling, maar dames zijn ook welkom!

Competitie en trainingen

Het volleybalseizoen loopt van medio/eind augustus tot eind mei. De competitie start in september en loopt door tot in april. De thuiswedstrijden zijn op vrijdagavond of zaterdagmiddag/-avond. Op maandag en woensdag wordt er getraind. Kijk in dit overzicht wanneer welk team traint.

Wil je een keertje meetrainen? Je kan geheel vrijblijvend drie keer meetrainen om te kijken of je het leuk vindt. Vul dit aanmeldformulier in om te kijken waar je het beste kan aansluiten.

Technisch kader

Een goede begeleiding en training van alle teams staat hoog in het vaandel van VELO volleybal. Ook de jeugd krijgt veel aandacht. Regelmatig volgen de trainers cursussen en clinics om de kwaliteit van de begeleiding en de trainingen hoog te houden. Het effect van dit beleid is goed merkbaar. Elk jaar stroomt weer een aantal junioren door naar de hogere seniorenteams, waar ze zich goed kunnen handhaven.

Activiteiten

Naast volleyballen in competitieverband is ook het sociale contact binnen de vereniging zeer belangrijk. De Evenementen Commissie (EC) organiseert regelmatig onderlinge toernooien, feestavonden en andere evenementen. Zo organiseert de EC aan het einde van het seizoen voor de mini’s een beestennacht en voor de jeugd een kampweek of –weekend. Uiteraard sluiten we het seizoen ook altijd feestelijk af met elkaar.