Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF)

VELO volleybal maakt gebruik van een Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF). Er is een handleiding voor resultaat invoeren en live bijhouden, zodat je kunt nalezen wat je rol is als teller, aanvoerder en scheidsrechter bij het invullen van het DWF.

Om in te kunnen loggen voor DWF moet je een Nevobo-account aanmaken. Dat kan op de website van de Nevobo via https://login.nevobo.nl/registreren. Het is handig dat ieder competitie spelend lid een inlog heeft zodat je altijd het DWF kan gebruiken. Je kan dan inloggen voor het DWF via www.dwf.volleybal.nl

Alleen de wedstrijden van H1 worden via het DWF “live” bijgehouden, maar er moet ook nog een papieren formulier ingevuld worden voor als het DWF uitvalt. Zorg dus dat je dat formulier kent als je moet tellen. De wedstrijden van alle andere teams worden met “resultaat invoeren” gespeeld. Er wordt voor de wedstrijd informatie in het DWF ingevoerd, maar tijdens de wedstrijd wordt er met een eenvoudig papieren telformulier gewerkt. Zorg dus ook dat je een pen bij je hebt als je moet tellen. Na de wedstrijd wordt de stand ingevuld in het DWF.
Op het telformulier staat de beschrijving hoe je het DWF formulier moet invullen.

Bij alle fluitbeurten is een licentie nodig. Zorg dat je zo snel mogelijk een eigen licentie haalt als je die nog niet hebt. Je moet daarvoor de spelregeltoets doen. Als je die goed hebt gemaakt, heb je een licentie om alle jeugd t/m 3e klasse senioren te fluiten. We willen alle leden vanaf 14 jaar, die nog geen licentie hebben, vragen om de spelregeltoets te maken op www.volleybalmasterz.nl

Moet je voor het eerst fluiten en je wilt wat hulp, vraag die dan aan Durk van de Haar (H1). Hij is onze scheidsrechters coördinator.