Opzetten van de velden

Hal 1

Palen, netten en meetlatten van hal 1 hebben een vaste plaats in de berging van de hal. De palen staan in de nis naast de vaste kasten in een houder langs de wand. Ook de 2 meetlatten vinden daar een plaatsje. De netten hangen aan de haken aan de wand. De zuignappen om de deksels uit de vloer te verwijderen hangen rechts naast de deur aan de wand.
Het ophangsysteem in hal 1 is anders dan in hal 2. De afstand tussen de spanners aan boven- en onderkant kan niet gewijzigd worden. Het is hierdoor niet mogelijk om het net extra naar beneden te trekken om het op deze manier op de juiste hoogte te brengen. Het volstaat om bij het opzetten van het net de bovenste spanner zo’n 10-12 cm boven de vereiste nethoogte te bevestigen, om daarna d.m.v. het aanspannen van de onderlijn  het net op de juiste hoogte te brengen.
Is de juiste hoogte eenmaal ingesteld, dan kan het net in het midden van het veld gehangen worden door het afstellen van de koorden aan de zijkanten van het net. Sla het koord om de paal en leg het vast d.m.v. het spanblokje. Het is niet nodig om extra knopen in het koord te leggen!

Hal 2

Palen, netten en meetlatten van hal 2 hebben een vaste plaats in de berging (achter de roldeur) van de hal. De palen liggen op de wagen, net als de 2 meetlatten. De netten hangen aan de haken aan de wand. De zuignappen om de deksels uit de vloer te verwijderen hangen rechts naast de deur aan de wand.
Het ophangsysteem in hal 2 is anders dan in hal 1. De afstand tussen de spanners aan boven- en onderkant kan gewijzigd worden. Het is echter ongewenst om het net extra naar beneden te trekken om het op deze manier op de juiste hoogte te brengen. Hierdoor raakt het net beschadigd. Het volstaat om bij het opzetten van het net de bovenste spanner zo’n 10-12 cm boven de vereiste nethoogte te bevestigen, om daarna d.m.v. het aanspannen van de onderlijn  het net op de juiste hoogte te brengen.
Is de juiste hoogte eenmaal ingesteld, dan kan het net in het midden van het veld gehangen worden door het afstellen van de koorden aan de zijkanten van het net. Sla het koord om de paal en leg het vast d.m.v. het spanblokje. Het is niet nodig om extra knopen in het koord te leggen!

Scheidingsnet

Het scheidingsnet dient ter beveiliging van de sporters. Bij gebruik van de hal moet het net uitgerold worden. Als de kabel uitgerold is en enigszins aangespannen, dient in het midden van de zaal de kabel ondersteund te worden. In hal 1 staat daarvoor een gele paal in de berging. In hal 2 wordt gebruik gemaakt van de korfbalstandaard die voor dit doel speciaal is aangeschaft. Als de ondersteuning is aangebracht, kan de kabel iets verder worden aangespannen zodat het net op de gewenste hoogte hangt.
Opgelet! De krachten die op een te strak aangespannen kabel staan kunnen tot beschadiging van het materiaal of zelfs ongelukken leiden.