Trainingen & competitie

Het volleybalseizoen begint na de zomervakantie en loopt door tot eind mei. De competitie start eind september en loopt door tot in april. De trainingsavonden zijn op maandag- en woensdagavond. Het kan per seizoen wisselen op welke avond je traint. Dat is onder andere afhankelijk van de beschikbaarheid van de trainer. Competitiewedstrijden worden gespeeld op vrijdagavond en zaterdag. Het kan zijn dat uitwedstrijden ook doordeweeks plaatsvinden.

Kijk in het trainingsoverzicht wanneer welk team traint. Je kan ook een keer naar een wedstrijd komen kijken. Op de NeVoBo site vind je het wedstrijdschema van VELO.

Mini’s
Mini’s van 6 tot 12 jaar oud, trainen wekelijks en spelen ongeveer eens per maand een toernooi op zaterdag. Het kan ook zijn dat de oudste groep mini’s meedoet aan de competitie. De mini’s spelen Cool Moves Volley (CMV). Hierbij worden 6 niveaus onderscheiden, van gooien en vangen tot compleet volleybal. Kijk voor meer informatie eens op www.volleybalnederland.nl  of op www.coolmovesvolley.nl. In de kerstvakantie is er geen training voor de mini’s.

ABC-jeugd
ABC-jeugd (C = 12-14 jaar, B = 14-16 jaar, A = 16-18 jaar) traint één keer per week en speelt competitiewedstrijden. Behalve naar leeftijd wordt er ook gekeken naar ontwikkeling, talent en groepsgrootte. Afhankelijk van de ontwikkelde vaardigheden kan het zijn dat er extra bij een ander team meegetraind kan worden. De competitie van de jeugd heeft een najaar- (sept – dec) en voorjaars- (jan – apr) competitie.

Senioren
Senioren vanaf 18 jaar trainen één of twee keer per week afhankelijk van de klasse/divisie waarin zij spelen en spelen competitie. In overleg is het ook mogelijk om alleen te trainen.


Wedstrijdtenue

Elk competitie spelend lid is verplicht een wedstrijdshirt van de vereniging aan te schaffen. Daarbij hoort een zwart broekje. Dit broekje schaf je zelf aan.


Competitie-app

De wedstrijden zijn te vinden op de app van de Nevobo (Nederlandse Volleybal Bond). Of op www.volleybal.nl.  De app kun je op je smartphone of tablet installeren. Je zoekt dan op VELO en het betreffende team (let op! CMV staat er in als N1 t/m N6). Het hele seizoen staat in deze app, inclusief de uitslagen en de standen.


Lid worden?

  1. Kom geheel vrijblijvend 3x meedoen om te kijken of je de sport volleybal en VELO als club leuk vindt. Vul dit aanmeldformulier in om te kijken waar je het beste kan aansluiten. 
  2. Schrijf je in via het Inschrijfformulier VELO Volleybal.

Ben je lid geweest van een andere vereniging, vraag dan om je spelerspas. Die is namelijk je eigendom. Als VELO een nieuwe pas voor je moet aanvragen, dan kost dat €7,-